© 2017 EVB/vzw Laermolen

Laatst bijgewerkt: 21 december, 2017 

Websiteontwerp EducaVisualBelgium EVB

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt en dus zullen er steeds nieuwe webpagina’s bij komen of bestaande gewijzigd worden.


Om het internet snel te houden slaan alle internetbrouwsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari en vele anderen, elke door jou opgevraagde internet pagina op in jou computer in het zogenaamde cachegeheugen.


Als je naar www.laermolen.be surft en je bent daar al eerder geweest (wie niet?) zal de welkompagina uit deze cache geladen worden en niet van de online site. Dit is sneller en belast de internetsnelweg niet. Een groot nadeel is dat jou cache geheugen snel groeit en dus veel ruimte op je harde schijf in beslag neemt. Het kan de snelheid van je PC verlagen en erger nog als ik een pagina op onze website wijzig krijg jij dat niet te zien want de pagina uit je cache wordt geladen i.p.v. de gewijzigde op de website. MAAR er is REDDING, leeg regelmatig je cache geheugen.


HOE?

Dat is een gemakkelijk vraag voor een moeilijk antwoord. Er zijn vele internetbrowsers en nog meerdere versies in omloop en alle wisprocedures zijn verschillend maar hieronder een paar procedures:


Internet Explorer (PC)

Tools > Internet Options > General > [Delete Files]


Mozilla Firefox (PC)

Tools > Options > Privacy > Cache [Clear]


Mozilla Firefox (Mac)

Firefox > Preferences > Privacy > Cache [Clear]


Mozilla Firefox 2 (Mac)

Firefox > Preferences > Advanced> Network > Cache [Clear now]


Safari

Safari > Empty Cache


Persoonlijk gebruik ik een (gratis) programma <Ccleaner>, ook in het Nederlands, voor het onderhoud van mijn PC. Ccleaner herkent automatisch je gebruikte browser(s).

Kies cleaner en vink aan wat je wil opruimen verwijder de vinkjes bij de zaken die je wil houden zoals bv cookies. Klik op analyseren en je ziet alles wat opgeruimd gaat worden, ben je content?, klik op Opruimen.


WEES VOORZICHTIG, weg is weg!